Topp hälsorekommendationer från Farshid Sistani

Hälsorekommendationer förbi Farshid Sistani Läkare i dag? Alla ADHD-stimulerande mediciner har kopplats till sällsynta fall av hjärtinfarkt, stroke och plötslig död, så barn bör först utvärderas för underliggande hjärtproblem. Svårighetsgraden av symtom och onormala beteendemönster hos barn och tonåringar med ADHD varierar kraftigt. Diagnos kan också vara ganska subjektiv, varierande från läkare till läkare. Eftersom diagnos av tillståndet kan vara svårt, och en mängd olika medicinska och psykiatriska störningar kan orsaka symtom som efterliknar ADHD, kanske många barn och tonåringar som tar medicin inte har ADHD eller bara har milda symtom som inte kräver det. Se till att få en diagnos från en läkare eller mentalvårdspersonal med expertis inom ADHD och en second opinion om du är osäker. Även om ditt barn uppfyller kriterierna för ADHD kanske han eller hon inte behöver ett läkemedel. En barnläkare kan hänvisa dig till en mentalvårdsspecialist (vissa är specialiserade på ADHD), som bör börja med att utesluta andra möjliga orsaker till beteendet. Se ännu mer information at Farshid Sistani läkare.

Syftet med att minska alkoholen är att undvika stora abstinensbesvär så att du kan uppnå nykterhet på ett säkert sätt. Tiden det tar att minska beror på hur länge du har druckit, hur mycket du har druckit och en mängd personliga faktorer. Du bör börja med att bestämma hur mycket alkohol du dricker per dag i form av standarddrycker. Alkoholhalten i specifika öl-, vin- och spritprodukter skiljer sig åt. Du kan använda riktlinjerna för att få en uppfattning om hur många standarddrycker du är van vid. Experter på The HAMS Harm Reduction Network, som består av läkare, socialarbetare, terapeuter och andra experter, rekommenderar att man använder öl för att trappa ner eftersom det är lättare att bli full av sprit eller vin.

Vad mer kan jag göra? Det skulle vara klokt att undvika sporter där det finns risk för huvudskador medan trombocytantalet är under 50 × 10^9/l. Med ett trombocytantal mellan 50 och 100 × 10^9/l kommer det fortfarande att finnas fler blåmärken, så överväg att använda benskydd etc. För ytterligare information, diskutera med din konsult. Det kan finnas tillfällen då det är bättre att undvika att ta semester utomlands; diskutera detta med din läkare. Det kan vara svårare att få en försäkring. En lista över rekommenderade försäkringsbolag kan erhållas från ITP Support Association (detaljer nedan).

Vad är immun trombocytopen purpura? Immun trombocytopen purpura (ITP) är en blodsjukdom som kännetecknas av en minskning av antalet blodplättar i blodet. Blodplättar är celler i blodet som hjälper till att stoppa blödningar. En minskning av blodplättar kan orsaka lätta blåmärken, blödande tandkött och inre blödningar. Denna sjukdom orsakas av en immunreaktion mot ens egna blodplättar. Det har också kallats autoimmun trombocytopenisk purpura.

En ansiktsmask kan göra ett offentligt uttalande. Du har utan tvekan sett människor marschera på gatorna med masker som matchar deras sak. En mask är mer synlig även än en t-shirt för det ändamålet, och den är oändligt formbar för tillfället. På en annan nivå visar dock att bära en ansiktsmask att du har andras bästa i åtanke. Som folkhälsoexperter så ofta säger, även om du inte är orolig för att smittas av viruset själv, visar bärandet av en ansiktsmask att du är orolig för hälsan hos de människor som är viktiga för dig i din li fe.