Informatii profesionale oferite de psihologului Sibiu

Psiholog Sibiu acum? Deosebirea dintre formele de psihoterapie singulare si psihoterapia integrativa consta in faptul ca aceasta din urma se caracterizeaza printr-o mai mare flexibilitate si incluziune. Acest lucru este datorat structurii propriu-zise a psihoterapiei integrative, intrucat aceasta unește tehnici, modele și teorii ale mai multor tipuri de psihoterapie precum psihoterapia cognitiv comportamentală, psihodinamică, analiză tranzacțională, existențială, Gestalt,psihoterapia centrată pe persoană, hipnoterapie sau cea dialectic comportamentală. Cititi mai multe detalii in plus pe site-ul Psiholog Sibiu.

Varianta online presupune efectuarea sedintelor de psihoterapie individuala sau psihoterapie de cuplu de la distanta, in mediul online, prin aplicatii consacrate (cum ar fi Whats App ,Zoom sau Skype). Avantajele acestei forme de terapie sunt multiple: economisiti timpul si efortul destinat deplasarii la cabinet si va bucurati de beneficiile psihoterapiei din confortul locuintei dumneavoastra, spatiu cu care sunteti familiarizat si unde va simtiti in deplina siguranta.

La fel ca si in cazul psihoterapiei individuale si al psihoterapiei familiale, reusita acestui proces sta in stabilirea unei bune relatii terapeutice intre terapeut si membrii cuplului. Viitorul relației este puternic influentat de anumiti factori cum ar fi: tiparul de atașament, tiparele de relaționare moștenite sau trăsăturile de personalitate.Toate aceste aspecte sunt luate in calcul in cadrul sedintelor de psihoterapie,pentru ca partenerii să poata trece cu bine peste aceste dificultăți într-un mod sănătos (adaptativ) ,sperand ca in acest fel sa evitam dezvoltarea tiparelor de interacțiune disfuncționale, oferind ghidare în rezolvarea conflictelor, sporirea înțelegerii dintre parteneri, obținerea unei comunicări eficiente și a unei negocieri sănătoase a diferențelor individuale.

Cu toții știm că-n viață se întâmplă lucruri care ne pot destabiliza emoțional. De la o relație nereușită, la probleme la muncă sau certuri în familie toate acestea ne pot afecta psihic dacă nu suntem atenți. Pentru a ne păstra o sănătate psihică normală trebuie să fim atenți la niște lucruri. În primul rând, pentru psihicul uman cel mai important lucru este relația omului cu Dumnezeu. O relație vie cu Dumnezeu, rugăciunea sunt dovedite științific că ajută psihicul uman. Când te rogi psihicul tău se eliberează de povara lucrului respectiv.

Ce alte beneficii imi poate aduce psihoterapia individuala? Psihoterapia individuala este deosebit de utila si in depasirea neplacerilor cauzate de: Tulburări anxioase, cum ar fi Comportamentul Obsesiv-Compulsiv, Fobii, Atacuri de Panică sau Tulburări de Stres Post-traumatic; Dependențe, precum Dependența de Alcool, Dependența de droguri sau Dependența de jocuri de noroc; Alterarea dispoziției, când te confrunți cu Depresie sau Tulburare Bipolară; Tulburări alimentare, precum Anorexia sau Bulimia; Tulburări de personalitate, ca de exemplu Tulburare de Personalitate Dependentă; Tulburare de Personalitate Borderline. Vedeti mai multe informatii in plus aici https://psihologinsibiu.ro/.