Reisbestemmingen en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel.com

Wereldreisbestemmingen en vakantie gratis reisgidsen door DelaatTravel? De London Eye biedt een ongeëvenaard uitzicht op de wereldberoemde bezienswaardigheden van het centrum van Londen vanaf de toplocatie aan de waterkant van de Theems, tegenover de Big Ben en de Houses of Parliament. Het gigantische, 443 meter hoge reuzenrad werd gebouwd om het millennium in 2000 te markeren en werd al snel een van de meest populaire betaalde attracties in het Verenigd Koninkrijk. Van middeleeuwse martelingen tot grimmige executies en beruchte koninklijke gevangenen, de Tower of London bevindt zich al lang in het centrum van de duistere geschiedenis van de stad. Gebouwd door Willem de Veroveraar in 1066, heeft het historische kasteel in de loop van zijn bestaan dienst gedaan als een koninklijke menagerie, de gevangenis van Hare Majesteit, een executieplaats, een koninklijk observatorium, een koninklijke munt en een militair pakhuis.

Turkije is een charterlid van de VN , een vroeg lid van de NAVO , het IMF en de Wereldbank , en een van de oprichters van de OESO , OVSE , BSEC , OIC en G20 . Nadat Turkije in 1949 een van de eerste leden van de Raad van Europa was geworden , werd het in 1963 geassocieerd lid van de EEG , trad het in 1995 toe tot de EU-douane-unie en begon het in 2005 toetredingsonderhandelingen met de Europese Unie . stemming op 13 maart 2019, deHet Europees Parlement heeft de EU-regeringen opgeroepen de toetredingsonderhandelingen met Turkije op te schorten; die ondanks stagnatie sinds 2018 nog steeds actief zijn vanaf 2020. De economie en de diplomatieke initiatieven van Turkije hebben geleid tot de erkenning als regionale macht , terwijl de ligging het door de geschiedenis heen een geopolitiek en strategisch belang heeft gegeven. Turkije is een seculiere , unitaire , voorheen parlementaire republiek die in 2017 een presidentieel systeem met een referendum heeft aangenomen ; het nieuwe systeem is in werking getreden met de presidentsverkiezingen in 2018. De huidige Turkse regering, onder leiding van president Recep Tayyip Erdoğan van de AKP , heeft maatregelen genomen om de invloed van de islam te vergroten en het Kemalistische beleid en de persvrijheid te ondermijnen.

Tijdens de vroege middeleeuwen doorstond Italië de val van het West-Romeinse Rijk en barbaarse invasies , maar tegen de 11e eeuw kwamen tal van rivaliserende stadstaten en maritieme republieken , voornamelijk in de noordelijke en centrale regio’s van Italië, tot grote welvaart door handel, handel en bankwezen, de basis voor het moderne kapitalisme . Deze grotendeels onafhankelijke stateletten dienden als Europa’s belangrijkste handelsknooppunten met Azië en het Nabije Oosten, en genoten vaak een grotere mate van democratie dan de grotere feodale monarchieën die in heel Europa consolideerden; een deel van Midden-Italië stond echter onder controle van detheocratische pauselijke staten , terwijl Zuid-Italië tot de 19e eeuw grotendeels feodaal bleef, gedeeltelijk als gevolg van een opeenvolging van Byzantijnse , Arabische , Normandische , Angevin , Aragonese en andere buitenlandse veroveringen van de regio. De Renaissance begon in Italië en verspreidde zich naar de rest van Europa, wat een hernieuwde interesse in humanisme , wetenschap , exploratie en kunst opriep . De Italiaanse cultuur bloeide en produceerde beroemde geleerden, kunstenaars en polymaths. Tijdens de middeleeuwen ontdekten Italiaanse ontdekkingsreizigers nieuwe routes naar het Verre Oosten en de Nieuwe Wereld , wat het Europese tijdperk van ontdekking hielp inluiden . Desalniettemin nam de commerciële en politieke macht van Italië aanzienlijk af met de opening van handelsroutes die de Middellandse Zee omzeilden. Eeuwen van rivaliteit en onderlinge strijd tussen de Italiaanse stadstaten, zoals de Italiaanse oorlogen van de 15e en 16e eeuw, lieten Italië versnipperd achter en verschillende Italiaanse staten werden door de eeuwen heen veroverd en verder verdeeld door meerdere Europese machten. Ontdek meer info aan gratis reisgidsen.

In Nederland denk je al snel aan de Efteling, in Parijs aan Disneyland® Parijs en in Duitsland aan Phantasialand of Europa Park. Maar er is meer. Dat blijkt wel uit de top 25 beste attractieparken ter wereld die TripAdvisor samenstelde aan de hand van de reviews van reizigers van over de hele wereld. Kijk je mee? Beste attractieparken ter wereld; Orlando Island AdventuresOrlando wordt vaak de pretparkhoofdstad van de wereld genoemd. Op een relatief klein oppervlakte vind je talloze parken bij elkaar. Volgens TripAdvisor is Universal’s Island of Adventure, onderdeel van Universal Orlando Resort, the place to be. Het park bestaat uit zeven themagebieden, of eigenlijk ‘eilanden’. Zo is er een eiland geheel in het thema van Jurassic Parc, maar kun je hier ook op een leuke manier kennismaken met de avonturen van Harry Potter. Op welk eiland je ook bent, om elke hoek staat je een nieuwe ervaring te wachten. Van mooie shows tot achtbanen waar zelfs echte thrillseekers misselijk van worden.

Reims is de onofficiële hoofdstad van de Champagnestreek in het noorden van Frankrijk. De stad wordt omringd door de wijngaarden waar de bruisende wijnen die de naam champagne mogen dragen gemaakt worden. In de stad vind je dan ook verschillende champagnehuizen waar je een proeverij of een tour kan doen. Daarnaast is Reims een belangrijke stad geweest in de geschiedenis van de Franse monarchie, er werden verschillende koningen in de 13de eeuwse Cathédrale Notre-Dame de Reims gekroond. Fontainebleau is een stad ten zuidoosten van Parijs die bekend staat om het schitterende Château de Fontainebleau. Al sinds de 12de eeuw verbleven de Franse leiders in dit paleis, waarbij er steeds stukken bijgebouwd werden. Zo vind je in het luxueuze kasteel onder andere de Turkse boudoir van Marie Antoinette en de kamers van Napoleon. Rondom het château ligt het Fôret de Fontainebleau, een groot bos waar je heerlijk kan wandelen na een bezoek aan het paleis. Boek hier je ticket of tour voor je bezoek aan het paleis op voorhand!

Achter de Spaanse Trappen vind je de Pincio Promenade met daarachter het 80-hectare grote park Villa Borghese waar je een mooie wandeling kan maken. Je ontsnapt er even aan de drukte van de stad. Het is ook de ideale plek om te gaan joggen. In het park vind je bovendien ook verschillende musea, met onze reisgids Rome komt je er langs. Het indrukwekkende Pantheon in Rome uit de tweede eeuw na Christus ligt verstopt tussen de gebouwen van een woonwijk. Eenmaal daar snap je meteen waarom de tempel wereldberoemd is. Bovenop de tempel staat een gigantische koepel waar in het midden een grote opening zit die voor natuurlijk licht in de tempel zorgt. Ontdek extra details aan delaattravel.com.